Is APS therapie een pijnlijke behandeling?

Nee, APS therapie is een pijnloze therapie, u voelt hooguit een lichte prikkeling.

Is APS therapie veilig?

Ja, APS Therapie is zeer veilig. Doordat de APS microstroom door het lichaam herkend wordt als impulsen van het lichaam zelf, helpen ze het lichaam het natuurlijke evenwicht te herstellen zonder schadelijke bijwerkingen. APS Therapie is bekroond met een gouden medaille voor de beste medische uitvinding in de internationale uitvinding show 1998 in Geneve, Zwitserland. Het APS-apparaat is ingedeeld in Medisch apparaat klasse 2 en toegelaten door Ministerie van Volksgezondheid, kenmerk: MT/MT-U 96890. APS therapie wordt al enige tijd met groot succes toegepast in diverse pijnpoli’s (o.a. Radboud Nijmegen) en wordt door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed uit de aanvullende verzekering, dit gaat niet ten koste van uw eigen risico.

Zijn er negatieve bijwerkingen?

Nee, dit is een groot voordeel t.o.v. medicijnen waarvan de meeste wel één of meerdere vervelende bijwerkingen hebben.

Kan APS therapie in combinatie met medicijnen worden gebruikt?

Ja, APS therapie kan gebruikt worden samen met de meeste medicijnen. Enige uitzondering hierop zijn zware pijnstillers (opiaten). Hierbij wordt het doel, (extra) pijnbestrijding niet bereikt en heeft APS therapie geen meerwaarde.

Wat is een geaccrediteerde therapeut?

Wanneer de APS therapeut met goed gevolg de HBO opleiding tot APS therapeut heeft afgerond en is toegelaten tot de beroepsvereniging, mag deze zich geaccrediteerd therapeut noemen. Een geaccrediteerde therapeut verbindt zich aan de eisen van de beroepsvereniging (bijv. bijscholing, klacht en tuchtrecht).

Is APS therapie hetzelfde als TENS?

Nee, de elektrische impulsen van TENS zijn ongeveer 1000 maal zo groot als die bij een APS behandeling. TENS maakt gebruikt van wisselstroom en APS therapie van gelijkstroom. Dit betekent dat uw spieren bij APS therapie niet gaan samentrekken en de behandeling erg comfortabel is. TENS blokkeert de pijnprikkel naar de hersenen en APS help juist de cel-communicatie op gang. Door de extra ATP die  APS therapie aanmaakt wordt het lichaam in staat gesteld om zelf aan zijn problemen te werken.